Mindfulness training voor kinderen, jongeren en volwassenen

Welkom bij Mindful Junior

Net als volwassenen krijgen kinderen vandaag de dag veel prikkels te verwerken. Er is veel drukte in en om het kind heen. Leren, sporten, huiswerk, vriendschappen, drukke gezinsomstandigheden, BSO: een gemiddelde kinderagenda is tegenwoordig tot de nok toe gevuld. Daarnaast zijn er ook genoeg kinderen die te maken krijgen met scheiding van de ouders, ziekte in het gezin of pesten op school. 

Om zichzelf goed staande te kunnen houden in deze tijd is het voor het kind prettig als hij/zij in staat is te ontspannen en vaardigheden kent om ‘een hoofd vol gedachten’ tot rust te kunnen brengen. En dat kan getraind worden! Met een cursus Mindfulness voor kinderen.

Er is al veel onderzoek naar de werkzaamheid van mindfulness gedaan, waaruit bleek dat het bij veel verschillende klachten verlichting kan opleveren, zoals stemmingsklachten, angstklachten, pijnklachten, verwerkingsproblemen, aandachts- en concentratieproblemen en gedragsproblemen.

Maar ook kinderen zonder bijzondere (gezondheids)klachten kunnen veel aan mindfulness training hebben; het beter kunnen sturen van je aandacht en het aannemen van de open en accepterende houding die zo kenmerkend is voor mindfulness, maken dat je beter om kan gaan met lastige gevoelens en gedachten, wanneer die zich voordoen.