Mindfulness training voor kinderen, jongeren en volwassenen


Klassieke Mindfulness Based Stress Reduction (MBSR) training voor volwassenen

De Mindfulness Based Stress Reduction (MBSR) is een praktische 8-weekse training in een kleine groep, waarmee je bewust wordt van 'automatische piloot' denk- en gedragspatronen. 

Door wekelijks samen en dagelijks individueel te oefenen, ontstaat er inzicht in hoe je geest werkt, en hoe de gedachten, oordelen en emoties vaak de veroorzakers zijn van lichamelijke en geestelijke pijn. Meervoudige positieve effecten van mindfulness oefeningen zijn in afgelopen decennia degelijk wetenschappelijk beproefd en onderbouwd; meer hierover lees je  hier

De training bestaat uit 8 wekelijkse bijeenkomsten van 2,5 uur. Voor data en tijden, zie agenda.

Per groep zijn maar 8 plaatsen beschikbaar. Mocht je interesse hebben, aarzel dan niet om jouw plek te reserveren; dat kan via email of aanmeldformulier.


Mindfulness training Ouder en kind

Als het je leuk lijkt om samen met je kind(eren) de mindfulness training te volgen en zodoende meer rust en positiviteit in jullie gezinsleven te brengen, is deze training je op het lijf geschreven. Deze training is geschikt voor kinderen vanaf ca 5 jaar, maar ook voor jongeren; tijdens de training volgen we het programma aangepast aan de leeftijd van je kind. Het is een privé training, waardoor er veel aandacht is voor jouw eventuele hulpvraag en kunnen de oefeningen aangepast worden aan jullie behoeftes. De training bestaat uit 8 of 10 lessen (afhankelijk van de leeftijd van je kind) van 1 uur, waarin we rustige oefeningen doen en er veel ruimte voor reflectie is. Jullie krijgen iedere week hand outs mee met leuke, speelse en doeltreffende oefeningen die ervoor zorgen dat de lesstof geïntegreerd wordt in jullie dagelijkse ritme en jullie relatie(s). Zowel de MBSR training als de Mindfulness training Ouder en kind zijn een cadeautje voor jezelf en je kind. Ze geven jouw kinderen een ontspannen ouder die kan laten zien hoe het leven is, zelfs als het even tegen zit.

 Resultaat 

  • Het wordt zachter in het gezin.
  • Je kan weer op en top genieten van kinderen, bijzonder zoals ze zijn.
  • Je voelt je rustiger.
  • Je kind is rustiger en krijgt meer zelfvertrouwen.
  • Jullie zullen minder impulsief reageren.
  • Kind kan zich beter concentreren.

De MBSR training wordt standaard in groepsvorm gegeven, in kleine groepen tot maximaal 8 deelnemers; het kan echter ook als privé training geboekt worden.

De Mindfulness training Ouder en kind is privé; voor actuele prijzen, klik hier.