Mindfulness training voor kinderen, jongeren en volwassenen

Klassieke Mindfulness Based Stress Reduction (MBSR) training voor volwassenen

De training bestaat uit 8 wekelijkse bijeenkomsten van 2,5 uur. Voor data en tijden, zie agenda.

Let op: er zijn maar 8 plaatsen beschikbaar! Mocht je interesse hebben, aarzel dan niet om zo snel mogelijk jouw plek te reserveren; dat kan via email of aanmeldformulier.


Cursus Mindful Parenting

Cursus Mindful Ouderschap bestaat uit een reeks van 4 workshops, elk van 2 uur, waar iedere keer andere onderwerpen en oefeningen aan bod komen.

Deze workshops zijn bedoeld voor ouders die merken dat het soms moeilijk is om met rust en aandacht bij je kinderen te zijn. Omdat er ook zoveel andere dingen zijn om jouw aandacht vragen: veeleisend baan, zorg voor anderen, huishouden of financiële zorgen lijken al je tijd en energie op te slurpen totdat er niets of weinig overblijft voor je kinderen. Of misschien heeft jouw kind extra aandacht of zorg nodig en het voelt alsof je die niet of niet genoeg geeft. Het blijkt in praktijk dat mindfulness oefeningen heel goed kunnen helpen om de onrust weg te nemen en aandacht beter te leren focusen, zodat je die ook beter en doeltreffender kan geven.

Daarbij krijg je ook mindfulness oefeningen die je met je kind(eren) kunt doen. Kinderen komen er door tot rust en leren met meer aandacht te leven. Aandacht kunnen richten is belangrijk voor het leervermogen, omgaan met stress en het contact met anderen.

 

Mindfulness training voor ouder en kind

Als het je leuk lijkt om samen met je kind(eren) de mindfulness training te volgen en zodoende meer rust en positiviteit in jullie gezinsleven te brengen, is deze training je op het lijf geschreven. Het is een privé training, waardoor er veel aandacht is voor jouw eventuele hulpvraag en kunnen de oefeningen aangepast worden aan jullie behoeftes. De training bestaat uit 8 of 10 lessen (afhankelijk van de leeftijd van je kind) van 1 uur, waarin we rustige oefeningen doen en er veel ruimte voor reflectie is. Jullie krijgen iedere week hand outs mee met leuke, speelse en doeltreffende oefeningen die ervoor zorgen dat de lesstof geïntegreerd wordt in jullie dagelijkse ritme en jullie relatie(s).

Zowel de MBSR training, cursus Mindful parenting als de Ouder en kind training zijn een cadeautje voor jezelf en je kind. Ze geven jouw kinderen een ontspannen ouder die kan laten zien hoe het leven is, zelfs als het even tegen zit.

 Resultaat 

  • Het wordt zachter in het gezin.
  • Je kan weer op en top genieten van kinderen, bijzonder zoals ze zijn.
  • Je voelt je rustiger.
  • Je kind is rustiger en krijgt meer zelfvertrouwen.
  • Jullie zullen minder impulsief reageren.
  • Kind kan zich beter concentreren.

De cursus wordt standaard in groepsvorm gegeven, in kleine groepen tot maximaal 8 deelnemers; het kan echter ook als privé training geboekt worden.

De training voor ouder en kind is privé; voor actuele prijzen, klik hier.