Mindful Junior

Mindfulness training voor kinderen, jongeren en volwassenen

Klassieke Mindfulness Based Stress Reduction (MBSR) training

Binnenkort start ik weer met een groepje MBSR training. Ik geef deze training geef in het kader van mijn postacademische opleiding tot mindfulness trainer aan Radboud Universiteit; gezien het dus een stage betreft, zijn de kosten aanzienlijk lager dat gewoonlijk is. Dit is mijn tweede stage, dus je krijgt  een goed verzorgde, degelijke training waar veel aandacht is voor iedere deelnemer.

De training bestaat uit 8 wekelijkse bijeenkomsten van 2,5 uur en kost 95,- euro (kostendekkend tarief). De data en tijden zijn: donderdag 19:30-22:00 - 22 februari; 1, 8, 15, 22 en 29 maart; 5 en 12 april. De locatie (in Leiden of Leiderdorp) wordt nader doorgegeven.

Let op: er zijn maar 8 plaatsen beschikbaar! Mocht je interesse hebben, aarzel dan niet om zo snel mogelijk jouw plek te reserveren; dat kan via email of aanmeldformulier.Cursus Mindful Parenting

Cursus Mindful Ouderschap bestaat uit een reeks van 4 workshops, elk van 2 uur, waar iedere keer andere onderwerpen en oefeningen aan bod komen.

Deze workshops zijn bedoeld voor ouders die merken dat het soms moeilijk is om met rust en aandacht bij je kinderen te zijn. Omdat er ook zoveel andere dingen zijn om jouw aandacht vragen: veeleisend baan, zorg voor anderen, huishouden of financiële zorgen lijken al je tijd en energie op te slurpen totdat er niets of weinig overblijft voor je kinderen. Of misschien heeft jouw kind extra aandacht of zorg nodig en het voelt alsof je die niet of niet genoeg geeft. Het blijkt in praktijk dat mindfulness oefeningen heel goed kunnen helpen om de onrust weg te nemen en aandacht beter te leren focusen, zodat je die ook beter en doeltreffender kan geven.

Daarbij krijg je ook mindfulness oefeningen die je met je kind(eren) kunt doen. Kinderen komen er door tot rust en leren met meer aandacht te leven. Aandacht kunnen richten is belangrijk voor het leervermogen, omgaan met stress en het contact met anderen.

 

Mindfulness training voor ouder en kind

Als het je leuk lijkt om samen met je kind(eren) de mindfulness training te volgen en zodoende meer rust en positiviteit in jullie gezinsleven te brengen, is deze training je op het lijf geschreven. Het is een privé training, waardoor er veel aandacht is voor jouw eventuele hulpvraag en kunnen de oefeningen aangepast worden aan jullie behoeftes. De training bestaat uit 8 of 10 lessen (afhankelijk van de leeftijd van je kind) van 1 uur, waarin we rustige oefeningen doen en er veel ruimte voor reflectie is. Jullie krijgen iedere week hand outs mee met leuke, speelse en doeltreffende oefeningen die ervoor zorgen dat de lesstof geïntegreerd wordt in jullie dagelijkse ritme en jullie relatie(s).

 

Waarom? 

Zowel de cursus Mindful Parenting als de Ouder en kind training zijn een cadeautje voor jezelf en je kind. Ze geven jouw kinderen een ontspannen ouder die kan laten zien hoe het leven is, zelfs als het even tegen zit.

 

Voor wie?
- Je hebt te weinig momenten voor jezelf in alle drukte rondom de kinderen.

 

 - Jij bent op zoek naar handvatten om je kind te leren meer rust in zichzelf te vinden.

 

-Je kind heeft last van concentratieproblemen, onrust, driftbuien, weinig zelfvertrouwen of moeite met slapen, en je wilt graag leren wat je daar samen mee kan doen.

 

- Er is sprake van een specifieke hulpvraag, zoals scheidingssituatie of een ziekte, waaronder de relatie tussen jou en je kind(eren) lijdt.

- Je hebt last van faalangst of schuldgevoel, woede uitbarstingen of andere moeilijk controleerbare gedragingen in het kader van je ouder-zijn en wil daar iets aan verbeteren.

 - Je wilt graag iets leuks en nuttigs samen met je kind doen, waardoor jullie relatie een positieve boost krijgt.

 

 

 

De training en de cursus zijn voor alle ouders met kinderen in de leeftijd tussen 0 en 18 jaar. Het is niet noodzakelijk om al een mindfulnesstraining gevolgd te hebben. Voor degenen die de mindfulness training al gevolgd hebben, zijn de cursus en de training zeker niet 'dubbelop' maar geven juist verdieping en verbreding in het kader van ouderschap.

 

 

Resultaat 
  • Het wordt zachter in het gezin.
  • Je kan weer op en top genieten van kinderen, bijzonder zoals ze zijn.
  • Je voelt je rustiger.
  • Je kind is rustiger en krijgt meer zelfvertrouwen.
  • Jullie zullen minder impulsief reageren.
  • Kind kan zich beter concentreren.

 

De cursus wordt standaard in groepsvorm gegeven, in kleine groepen tot maximaal 8 deelnemers; het kan echter ook als privé training geboekt worden.

De training voor ouder en kind is privé; voor actuele prijzen, klik hier.