Mindfulness training voor kinderen, jongeren en volwassenen

Over mij 

Ik ben dr. Amra Hajdo-Milasinovic, mindfulness kindertrainer gevestigd in Leiden / Leiderdorp, alsook een docente Life Sciences (Hogeschool Utrecht), voormalig onderzoeker (gepromoveerd bioloog) en moeder van een dochter (10) en een zoon (14).

Na jarenlang wetenschappelijk onderzoek gedaan te hebben, werd ik verliefd op mindfulness en zag ik - uit wetenschappelijke studies, ervaringen van anderen, maar ook uit ervaringen binnen mijn eigen gezin - hoeveel positieve effecten mindfulness op kinderen kan hebben. Dat heeft mij ertoe bewogen om zelf mindfulness training aan kinderen en pubers te willen geven. Om dat degelijk te kunnen, heb ik vervolgens een opleiding gevolgd aan de Academie voor Mindful Teaching in Leusden (opleiding tot Kindertrainer Mindfulness). Al vier jaar geef ik mindfulness trainingen en workshops aan kinderen en jongeren volgens de 'Methode Eline Snel', de achtweekse aandachttraining die door Eline Snel ontwikkeld is en in jarenlange praktijk van AMT trainers toegepast, getoetst en aangepast is. Vorig jaar heb ik een post-academische Opleiding tot Mindfulness Trainer voor volwassenen afgerond bij Radboud Universiteit te Nijmegen, met name om ook voor de ouders die mindfulness willen integreren in hun gezinsleven tot steun te kunnen zijn. Ervaring (en onderzoek) leert dat een ouder die mindfulness beoefent veel beter in staat is om rust, balans en verbinding in zijn gezin tot stand te brengen, niet alleen vanaf haar/zijn meditatiekussentje maar ook en vooral onder stressvolle, vaak veeleisende omstandigheden die dagelijks leven met zich meebrengt.

Op deze website zal ik mijn eigen inzichten over mindfulness delen, maar ook korte filmpjes en informatie over onderzoeken, ervaringen van mijzelf en anderen, oefeningen en meditaties die je op weg kunnen helpen om mindfulness te integreren: in je lessen, in je relatie met je kind, of gewoon in je eigen leven. Ik hoop dat het je de antwoorden brengt die je zoekt!