Mindfulness training voor kinderen, jongeren en volwassenen

Nieuws & links


Samen met een collega beheer ik de Facebook groep 'Mindfulness voor kinderen'. Een prima platform om u te verdiepen in het onderwerp, met weetjes, recente ontwikkelingen en brede info over de mindfulness voor kind en ouder. Wees welkom!

 

'Yoga wordt steeds populairder. Ook kinderen ontdekken de zegeningen van het ontspannen en relaxen. Alleen pubers moeten vaak nog wel even over de streep worden geholpen.'

 dr. Dan Siegel legt uit hoe brein functioneert en op welke wijze mindfulness daar invloed op heeft.

 

Een leuk en verhelderend filmpje over wat meditatie is, door Tibetaanse monnik Mingyur Rinpoche.

Een fijn artikel van Ouders Online over mindfulness voor jou en je kind. Wil je wegwijs worden in wat de mogelijkheden zijn, is dit een goed begin!

Hoe kunnen we lesgeven in 'aardig zijn'? Mooie inzichten om pestproblematiek aan te pakken. Lees verder...  

Mindfulness-meditatie is een trendy middel tegen piekeren of een burn-out. Maar volgens wetenschappers zou het weleens net zo effectief kunnen zijn tegen depressie als medicijnen. Dit publiceerden zij onlangs in het artsenblad The Lancet.

Leuke mindfulness oefeningen om samen met je kind(eren) te doen! Lees verder...

Social media en onze digitale apparaten kunnen ons veel stress bezorgen - of ons helpen om liefde en verbondenheid te voelen. De sleutel,  schrijft Christine Carter, is hun impact te begrijpen en strategisch te gebruiken.

Aan het eind van de dag zit je kind helemaal vol indrukken en heeft het soms moeite om te bedaren en zijn/haar overvolle "mandje" te hanteren. Hoe kunnen we ze dan het beste helpen? Lees hier: bruikbare tips en hele leuke suggesties! Geschreven door/voor ouders van hoogsensitieve kinderen, maar eigenlijk handig voor iedereen.